Monday, 20 April 2015

CMD alternatif untuk yang ingin KURUS


اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّد




CMD (Concerntrated Mineral Drops ) merupakan alternatif terkini untuk mereka yang ingin turunkan berat badan. Ianya 100% mineral semulajadi. Sekarang tengah hanggat diperkatakan tentang CMD ni. Kiranya dah jadi VIRAL di laman sosial. Sana sini CMD. Anda pula?

APA ITU CMD?


CMD merupakan :-
- Pati Mineral paling pekat.
- Makanan kepada sel-sel badan.
- 100% semulajadi tanpa pewarna, perasa atau gula tambahan.
- Terhasil dari Great Salt Lake di Utah, Amerika.
- Mempunyai 72 mineral, hampir sama dengan air zam2 (78 mineral).
- Bersifat alkali.
- Bentuk cecair yg mudah dihadam.

Concentrated Mineral Drop (CMD) iaitu makanan berkhasiat utk sel badan. CMD sudah 19 tahun berada di pasaran dengan ribuan testimoni. Dipasarkan ke 4 buah negara iaitu Malaysia, Indonesia, Singapore & Thailand. Mempunyai ribuan testimoni dari pelbagai masalah/ penyakit. CMD mempunyai sijil Halal Antarabangsa (IFANCA).





CMD SESUAI UNTUK MENCEGAH & MENGAWAL PELBAGAI PENYAKIT DAN MASALAH

Seperti Kencing Manis, Strok, Darah Tinggi, Asma, Sakit Sendi, Buasir, Bisul, Gout, Buah Pinggang, Ekzema, Masalah Paru-paru, Tiroid, Resdung, Awet Muda, Fibroid, Ketumbuhan, Masalah Mata, Ulser, Masalah usus, Jerawat, Masalah Haid/Kesuburan, Sakit Kulit, masalah berat badan dan banyak lagi.



4 FUNGSI UTAMA CMD.

* ANTIOKSIDA
* IMMUNITI
* DETOKSIFIKASI
* REGENERASI SEL

CMD meningkatkan PH alkali badan anda:

1. Menyediakan trace mineral lengkap untuk keperluan badan anda dengan lebih 260mg Magnesium bagi setiap 20 titis.

2. Meningkatkan PH badan dengan meneutralkan lebihan asid di dalam cecair badan dan tisu, menukarkannya menjadi garam dan kemudiannya memboloskan garam itu keluar daripada badan melalui air kencing.

3. Membantu menyerap nutrien dalam makanan dan mengalkali PH badan.

4. Mengubah struktur molekul air untuk memaksimumkan kuasa menghidratkan dan menembusi setiap sel dalam badan anda.

5. Menjadikan air rasa lebih menyegarkan, rasa sedikit manis dan bermineral. 


Fungsi CMD Dalam Tubuh Badan

Membersih

* Darah - sistem peredaran darah yang sihat. Mencegah kolesterol tinggi, darah tinggi dan tekanan darah rendah.

* Usus - menyihatkan sistem pembuangan serta mencegah masalah sembelit,buasir, barah usus atau kolon, najis berdarah


Membina
* Komponen Asas Badan - enzim, sel darah, hormon dan vitamin diperlukan semua sistem badan. Mencegah beguk, kencing manis dan ketidakhadaman. 

* Tulang, Sendi dan Gigi yang kuat - mencegah masalah tulang (artritis,reumatisme, gout, osteoporosis.)

* Rambut dan Kulit Yang Cantik - tiada lagi masalah kulit, alahan, gatal, ruam atau rambut rontok dan kering.

Menguatkan
* Sistem Badan - menguatkan sistem bio-elektrik, penghadaman dan ketahanan badan. Apabila sistem badan kuat, pasti badan dapat mencegah penyakit.

* Mengatasi Stres - (tekanan) mencegah masalah buah pinggang, jantung dan paru-paru (lelah, bronkitis dan resdung). Kesihatan badan lebih stabil untuk mengatasi stres.

Mengiatkan
* Prestasi Badan - melakukan apa jua aktiviti dengan lebih stamina & kurang letih. 

* Refleks Mental & Fizikal - penerimaan pengetahuan lebih baik, tidak kira usia. Bagus untuk IQ mereka yang sedang belajar.

* Penyerapan Nutrien & Supplemen Lain - semua makanan harian dan supplemen lain (seperti vitamin, royal jelly, aloe vera) diserap dengan lebih baik.


TESTIMONI











Dari Allah kita memohon penyembuhan . Kita sebagai Hamba NYA perlu ikhtiar untuk merawat. In Shaa Allah.

 
Ingin membuat TEMPAHAN? 



Kini Promosi Beli 1 botol PERCUMA 1 botol!
 
Boleh Hubungi [ 019-599 4461]
ID NO : MYPRK1066717
 

Friday, 6 March 2015

FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH

http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/03/first-giveaway-by-mama3farhanah.html
Jom KLIK BANNER untuk join GA dari MAMA3FARHANAH

Jom sama2 memeriahkan GA ini.. hadiah yang sangat menarik dan syarat yang mudah.. :)

Jus Penawar 23 Herba ( Jus Intra )



Apakah Jus INTRA?


Jus INTRA dihasilkan dari Kanada sejajar dengan GMP dan piawai-piawai HACCP untuk ketulenan, keselamatan dan sanitasi. 
Ianya dipasarkan di lebih 37 buah negara dan kini tiba di pasaran Malaysia. Dihasilkan dari ilmu perubatan tradisi Islam dan Cina serta digabungkan dengan teknologi Timur dan Barat. Jus INTRA mengandungi 23 jenis herba semulajadi dari pati yang bermutu tinggi. 
Berperisa jus anggur dan pear, ianya halal serta selamat diminum. Jus 23 Herba telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM MAL 20033423T), KPDNHEP, Malaysia (AJL 93337 2004-2009) serta halal untuk di minum (IFANCA: No. LIHI 05009). dengan teknologi Timur dan Barat. Jus INTRA mengandungi 23 jenis herba semulajadi dari pati yang bermutu tinggi.
  


Fungsi utama JUS INTRA adalah: 
Membuang/ membersihkan segala toksin/ racun atau kesan-kesan pengambilan ubat moden dalam tubuh manusia.

•Menambahkan zat-zat yang kurang dalam tubuh
•Membaiki & membina semula sel-sel/ tisu segala sistem saraf yang rosak dalam tubuh agar kembali kepada asal.
•Memperkuatkan sistem ketahanan tubuh badan dan menyeimbangkannya agar terus sihat.

Cuba Anda semak diri anda. Adakah anda mengalami masalah berikut?


Jika anda sedang mengalami penyakit seperti berikut. Saya sarankan anda cuba dengan meminum jus intra. Dan tunggula hasilnya. 
  • Asma / Lelah
  • Angin pasang
  • Sakit kepala
  • Sakit buah pinggang
  • Sukar tidur / Imsomnia
  • Kanser / Ketumbuhan
  • Sakit sendi / Gout / Arthritis
  • Otot Kejang
  • Keletihan
  • Batu Karang
  • Mati Pucuk
  • Seram Sejuk
  • Darah Tinggi
  • Ostoporosis / Tulang rapuh
  • Hilang ingatan / Nyanyuk / Susah ingat pelajaran
  • Senggugut / haid tidak menentu
  • Kerap buang air kecil sebelah malam
  • Menopous / Hormon tidak seimbang
  • Sembelit / Buasir / kembung / Gastrik
  • Batuk & sukar bernafas
  • Sakit kulit / Eczema / Berjerawat / Berjeragat
  • Kencing Manis / Kolestrol tinggi
  • Stroke / Angin Akhmar / Lumpuh / Parkinson
  • Resdung / Selsema
  • Komplikasi elektroterapi / Leukimia
  • Susah dapat anak / Kesuburan lelaki & wanita menurun
  • Demam Denggi
Jika anda mempunyai masalah kesihatan dan sudah makan pelbagai jenis ubat tetapi tahap kesihatan anda masih lagi di tahap yang sama, cubalah minum JUS 23 HERBA ini. Anda akan pasti akan kagum dengan kesannya. Ia adalah minuman berkhasiat, sedap dan menyegarkan, sesuai bagi semua jenis orang (tidak mengira usia, termasuklah ibu yang mengandung dan bayi baru lahir) dan amat berkesan jika diambil berterusan. Orang sihat juga perlukannya agar terus sihat. 


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan ataupun berminat dengan Jus Intra 23 Herba ini boleh hubungi :  

En. Azmi 013- 320 7242


https://www.facebook.com/JusIntraSelayangRawang?pnref=story

 

Wednesday, 25 February 2015

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Assalammualaikum semua..

Jom meriahkan Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman !!

Bagi mereka yang minat ala2 corak vintage ni dan + yang suka membaca macam saya mesti seronok kalau dapat join giveaway ni +++ menang kan? .. hehehee

KLIK BANNER untuk join.. masih ada masa lagi sebelum 28.02.2015 jam 11.59mlm.


Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark

Tuesday, 10 February 2015

10 Sebab Kenapa Supplimen Lambat Nampak Kesan.

Mesti korang semua terfikir kan kenapa supplemen yang kita ambil kadang kurang berkesan dan berbeza dengan orang lain. 

KENAPA ORG Tuuu MKN 2 hari DAh BERKESAN?????


Mana tak nya dah kata jaminan produk "3 hari dah nampak kesan" , "kesan seawal 7 hari" dan sebagainya.

Tapi bila kita consume supplimen tersebut.. eh takda pun perubahan.. tipu lah supplimen ini.. (padahal baru seminggu ambil Suppliment)
 
Setiap bdn manusia x sama ye...ada yg metabolisma rendah...tu yg mkn supplement agak lambat kesan...tp kalau kena cara mkn yg betul,pasti ada kesan...sebenar mkn supplement nk tgk kesan antara 1-3 bulan...tapi ada yg mkn 2hari pun da berkesan...memang bertuah org mcm ni...tp still tetap kn ikut cara mkn supplement yg betul.... jom review di bwh.......KENAPA LAMBAT KESAN????


1. TIDAK MENGIKUT DOSE YG DITETAPKAN. Certain badan kita mampu untuk ambil supplement yg high dose. Ada yg tak mampu. Sbb tu naik ruam, jerawat. So pada permulaan ambil supplement cuba pada dose sedikit dahulu. Selepas 3 hari baru tmbh dose. Kalau tiba-tiba naik ruam tu, high dose la tu. Cuba kurangkan, tak pun banyakkan minum air masak

2. KURANG MINUM AIR.Ini paling penting.Ambil lah apa jua supplement pun, even dalam kehidupan kita seharian, kita kena minum 1.5-2 liter air sehari. Macam mana nak berkesan kalau tak minum banyak air? Kadar serapan kurang, bukan makan supplemen je, makan apa2 pun khasiat kurang diserap.makan supplement pastu beritaHu naik jerawat. Bila tanya minum berapa liter air masak? 1 liter je. Sampai asyik ke toilet. adoi.. tak cukup paling kurang pun 3 liter.Jgn just mkn supplement, yg lain tak jaga.Minum air juga utk bantu PERJALANAN DARAH kita...

3. AMBIL MINUM BERKAFEIN/BERGAS. Yang ni memang langgar pantang. Tak boleh ambil. Dikhuatiri particle dalam minuman tersebut akn menghapuskan khasiat supplemen. Nak salahkan seller tak bagitahu? banyak je post dan advice pantang larang. Kalau uolls ambil mana2 supplemen pun, inilah basic rule. ada yg peminat tegar kopi, teh ,air gas tu semua & nescafe tak sanggup nak tinggalkan minuman favourite anda. so please jgn mkn supplement sbb nnti membazir. Kalau awk baru mkn supplement then terus minum plak kafein mmg tak kemana khasiat tu sbb kafein tu dah serap. rugikan ? Sbb tu la kesan pun tak nampak. Nak cantik nak sihat cuba kurangkan kafein.....OR JARAKKAN 4-5 jam selpas mkn supplement.... Kalau tinggalkan terus lagi bagus

4. DETOX- Pada bulan pertama, supplement akan detox badan dulu .. dalam badan kita banyak toksin. Jadi, supplemem akan singkirkan dulu untuk serap khasiat. Sebab tu seller selalu nasihatkan maintain 2-3 bulan untuk cuba supplement yg d mkan. Ini bukan sebab seller nak kaut untung uolls, ni free consultant kami beri tau.

5. TAK ADA PERUBAHAN, asyik g toilet je untuk buang air kecil@besar- Ni namanya proses DETOX. Kebiasaannya bulan pertama minum/makan supplemen akan macam ni.

6. TAK SABAR- Ni kes kronik.. sayang2 semua, nak cantik bukan macam magic tau hari ni minum/makan esok dah cantik. nak minum kena lah sabar.. mana boleh trus cantik je kan, beauty is GAIN!

7. LAMBAT / CEPAT.Yg ni pun selalu explain, tak semua org kesannya lambat dan tak semua org kesannya cepat. Depends pada tubuh masing2 juga. Kalau kata x kesan langsung itu x betul, semua yg ambil supplemen MESTI dapat kesan dgn proses DETOX dulu. Kesan2 lain kemudiannya akan menyusul, Insyaallah~

9.TIDAK ISTIQAMAH.hari pertama semangat makan. hari ke 3 ke 4 mula la ada lopong-lopong. terlupa ambil time pagi. Terlupa ambil time malm. Kena disiplin kan diri. supplement bukan tuk cantik je tapi tuk badan anda.

10. CARA MAKAN SUPPLIMENT. setiap supplement x sama cara mkn ye...mcm saya tgk pada MASALAH anda,berat badan anda..so kena dpt kan consult yg betul dr stokis2 or agen2 anda beli..tp permulaan mkn..ambil dos yg skit dulu..mcm no 1 td sy ckp...n WAKTU MKN pun penting...seelok time PERUT KOSONG...n tggu stgh jam..baru boleh mkn apa2...sebab bila perut penuh isi...susah supplement nk bekerja....
 

So korang yang nak beli supplimen tambahan tu kena tegas pada diri sendiri tau !! 
Jangan salahkan produk. Jika dalam masa 3 bulan pengambilan terdapat gejala2 yang memburukkan/ memudaratkan lagi keadaan korang. Better STOP

Antara Suppliment yang sangat POPULAR di Malaysia ini dan semua nya berkesan. In Shaa Allah...
SHAKLEE ID 921605






Jika anda ada apa -apa pertanyaan atau ingin membuat pesanan boleh hubungi :-

019-599 4461 
Whatsapp/SMS/Telegram


Wednesday, 4 February 2015

Bahaya Kekurangan Kalsium. Kalau tak MINUM SUSU. Kita TELAN PIL !!

Cuba anda semua check up badan sendiri? ada tak masalah2 yg saya senaraikan di bawah ini? 
Otot & Saraf:

  • Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
  • Kejang otot
  • Wheezing(pernafasan berdehit)
  • Susah menelan
  • Suara berubah akibat laryngospasm
Saraf:
  • Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
  • Letih
  • Sawan
  • Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal
Jantung
  • Sesak nafas
  • Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat
Kulit

  • Rambut kasar
  • kuku rapuh
  • Psoriasis (sakit kulit)
  • Kulit kering 


Lagi Tanda-Tanda Kekurangan Kalsium

  • Mudah kejang otot atau semut-semut (terutamanya ibu-ibu mengandung)
  • Insomnia atau masalah sukar untuk tidur
  • Usus lemah dan sering mengalami sembelit
  • Mengalami sakit pinggang dan juga kaki
  • Cepat marah dan terkejut
  • Luka susah untuk sembuh. Dan jika luka, darah lambat membeku
  • Sakit sendi
  • Kadar metabolisma menjadi rendah
  • Berisiko mengidap penyakit tekanan darah tinggi dan penyakit jantung
  • Tidak bermaya dan sering keletihan.
  • Rambut gugur (masalah wanita selepas bersalin)
Mengikut kajian pengambilan kalsium adalah paling baik jika diambil bersama dengan dengan magnesium. Penyerapan kalsium akan jadi paling baik dengan kehadiran magnesium. Kekurangan magnesium memberi kesan kepada kemampuan tubuh mengawal penggunaan kalsium. Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan penyakit batu karang.

Kenapa kita perlu mengambil kalsium??

  1. Sebenarnya kalsium sangat besar fungsinya dalam badan kita. 99% simpanan kalsium adalah pada tulang dan gigi. Manakala 1% lagi ada dalam darah. 1% ini adalah untuk memastikan fungsi tubuh berjalan dengan sempurna. Biasanya bila seseorang todak mendapat kalsiumyang mencukupi (1%) kalsium simpanan dalam tulan dan gigi akan diambil @ diserap keluar bagi meastikan tubuh dapat berfungsi dengan baik. Sekiranya keadaan kekurangan kalsium dalam darah berterusan dan tidak digantikan, kepadatan tulang akan merosot.
  2.  Pembentukan struktur normal sel
  3. Sistem saraf Pembekuan dan tekanan darah. 
  4. Fungsi otot dan untuk denyutan jantung yang normal.
APA YANG SHAKLEE BOLEH BANTU ? 

 

Oleh itu, saya amat menyarankan anda semua supaya mengambil Ostematrix Shaklee dalam diet harian anda bagi mencegah berlakunya simptom-simptom seperti di atas. Kan mencegah itu lebih baik dari mengubati.. Pastikan badan anda mendapat kalsium yang mencukupi. Kekurangan kalsium juga boleh mengakibatkan osteoporosis dan wanita memang sangat berisiko menghidap osteoporosis. 


Nak dapatkan Shaklee?? Hubungi :
MAI
Pm / whatsapp : 019- 599 4461

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 


Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

MINYAK ZAITUN INI RUPANYA PENYELESAI MASALAH KULIT


SIAPA SANGKA MINYAK ZAITUN INI RUPANYA PENYELESAI MASALAH KULIT

‘Polyphenols’ dalam minyak zaitun (Olive Oil) dikenal pasti sebagai salah satu agen antioksidan.

Ini bermakna ia boleh menghalang radikal bebas, penyebab kedutan dan proses penuaan semulajadi.

Kandungan ‘polyphenols’ ini juga berfungsi sebagai antibakteria. Kerana inilah minyak zaitun tidak hanya boleh menjadi bahan anti kedutan dan antioksidan, tetapi ia juga dapat berfungsi sebagai antiseptik terutamanya untuk mencegah jerawat.

Selain mencegah proses penuaan, penggunaan produk kecantikan yang
berasaskan minyak zaitun turut membantu kulit wajah kelihatan lebih bersih, sihat dan berseri.

Minyak zaitun membuat sel kulit menjadi lebih aktif sehingga tidak terjadi pengumpulan sel-sel kulit mati yang menyebabkan kulit wajah terlihat kusam.

Kandungan pelembapnya yang tinggi juga mampu meningkatkan keanjalan kulit.

Olive oil ini antara bahan yg terdapat dlm kandungan Sabun Nurraysa.... 






Nurraysa Beauty Soap adalah sabun yang mampu mengatasi dan merawat pelbagai jenis masalah kulit. Antaranya :


  • Merawat jerawat
  • Merawat jeragat
  • Merawat kulit berminyak
  • Memudarkan parut
  • Mengecilkan liang pori pada wajah
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Membuang sel-sel kulit mati
  • Melembapkan kulit muka
  • Memperbaiki struktur kulit muka dari dalaman
  • Mengurangkan whitehead & blackhead
  • Merawat eczema, gatal , kurap dan panau
  • Menghilang bau badan

Pm/whatsapp 019- 599 4461 utk info lanjut.

Free Gift "Salam Perkenalan" untuk blogger terpilih.

Assalammualaikum semua.

Alhamdulillah tamat sudah segmen

"1st Segmen Blogwalking New Born"

kepada yang menyertai nya terima kasih ...

antara blogger yang terpilih untuk dapat FREE GIFT iaitu Sampel Sabun Nurraysa dari saya :-


  1. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html  
  2. http://izzatikhashim.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html  
  3. http://afzanyz87.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  4. http://dramaticuniq.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  5. http://yangbaik.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html  


Untuk blogger yang ada nama diatas sila :-
** Add Friend di FB  Mai AtiQah
kemudian PM saya ( Nama, Alamat, No HP) untuk memudahkan proses pengeposan ya.. 

Seronok dapat berkenalan dengan awak2 semua..!!  

Friday, 23 January 2015

Senarai Blogger Yang Join Segmen Blogwalking


Terima Kasih kepada para blogger yang sudi support saya dalam dunia blog ni...
masih ada masa lagi siapa yang nak join.. 

Saya rasa nak bagi free gift la untuk yang bertuah. heee Sebagai tanda perkenalan kita dalam Dunia Blog ni.

Segmen ini berakhir 30hb Januari 2015.


"1st Segmen Blogwalking New Born"


Senarai Blogger Yang Join Segmen Blogwalking.
  1. http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  2. http://chenta-shima.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  3.  http://xennov.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  4.  http://www.mialiana.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai-atiqa.html
  6. http://iekapelik.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  7. http://afzanyz87.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  8. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  9. http://yangbaik.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  10. http://atrix96.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  11. http://kerjakosong2015.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  12. http://nordasagigirl.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  13. http://puanmarvelous.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  14. http://onlybeyoungonce.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  15. http://dramaticuniq.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  16. http://www.azhafizah.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai-atiqah.html
  17. http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  18. http://myimpiannaad.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  19. http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  20. http://qileh.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  21. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html?m=1
  22. http://mynameishafizah.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-new-born.html
  23. http://jariaku97.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  24. http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  25. http://izzatikhashim.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  26. http://citeridopku.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html
  27. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/1st-segmen-blogwalking-2015-by-mai.html

Wednesday, 21 January 2015

Vitamin C bagus sangat ke?

Assalamualaikum semua.... vitamin c ni elok sgt ke ? mesti ada yang pandang rendah dengan vitamin c ni kan?

Terdapat banyak lambakan suplemen vitamin C dalam pasaran. Tetapi, jenama vitamin C manakah yang terbaik? Bagi saya, sudah tentulah vitamin C Shaklee yang terbaik. Dan vitamin C ini adalah antara produk Shaklee yang terlaris. 


Apakah kelebihan yang ada pada vitamin C Shaklee ini?

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. 
Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.





Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.

Saya senaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian: 

  • Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  • Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.
  • Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  • Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  • Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:


  • Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  • Mencerahkan kulit.
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
  • Mampu mengurang kan berat badan !  
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  • Mengatasi masalah gusi berdarah.
Menarik kan vitamin C Shaklee ini? Hah apalagi, Mari !! dapatkan sebotol. 
Sebotol ada 180biji, dan tahan untuk kegunaan enam bulan.

Untuk Keterangan berkenaan Produk / Tempahan boleh hubungi saya :-



Mai AtiQah (ID 921605)
PM / Whatsapp: 019-599 4461

Saturday, 17 January 2015

Pernah dengar tentang Sabun Nurrasya?

Sabun Nurrasya


INGINKAN WAJAH CERAH BERSERI & SEGAR TANPA CELA SEPERTI:-

JERAWAT,
JERAGAT,
KULIT KUSAM,
BERMINYAK,
PARUT? 

TERCARI2 PEMBERSIH WAJAH YG SELAMAT TANPA BAHAN KIMIA MEROSAKKAN, MERBAHAYA & MENGGELUPASKAN KULIT? 


Memperkenalkan SABUN KOLAGEN NURRAYSA ...BUKAN SEBARANGAN SABUN. 



Fungsi :

✔ Membersih dan mencerahkan kulit wajah
✔ Menganjalkan kulit muka
✔ Mengurangkan jerawat dan parut
✔ Menjadikan tone kulit lebih sekata
✔ Melembabkan kulit wajah, membersihkan pori-pori
✔ Membersihkan mekap

Cara Penggunaan :
Cuci muka 3 kali sehari, gosokkan buih-buih sabun ke muka sehingga rata, biarkan 1 minit dan bilas muka dengan air biasa @ suam.

Kandungan :

Glycerin, Pure Marine Collagen, Minyak zaitun Extra Virgin, Susu Kambing & Herba.


  HARGA NURRAYSA COLLAGEN SOAP 
  HARGA RUNCIT : RM 70ss / RM80sm
NOW 




OFFER 


HANYA : RM40 ss / RM 45 sm

Sementara Promosi !!



CARA ORDER : -

SEND <SN
> KE 019-599 4461


TESTIMONI







 

"Mini Giveaway by izzeyda"

http://izzeyda.blogspot.com/2015/01/mini-giveaway-by-izzeyda.html

Jom kita join "Mini Giveaway by izzeyda" 
kLik pada banner di atas ya.. 


Giveaway ini akan berlangsung sehingga 30 Januari 2015 jam 11.59 malam. Keputusan akan diumumkan selewat-lewatnya pada 3 Februari 2015.



Friday, 16 January 2015

Menangi Produk Cosmoderm Kegemaran Amri Yahyah!

Alhamdulillah rezeki lagi..

Saya masuk contest ni 3hb Disember 2014. tak sangka pulak boleh Menangi Produk Cosmoderm Kegemaran Amri Yahyah! ni.. heeee
terima kasih kepada yang anjurkan contest ni ya..

Dapat panggilan telefon dari mak ija:-
Mak ija : Mai ni ada barang. Tapi kena ambil  kat pos office sebab Posmen tu xdapat bawa barang penuh.
Mai :  barang apa pulak mak ija? mana ada mai beli barang.... (dengan penuh tanda tanya)
Mak ija :  entah lah.. 

Nak tak nak minta bantuan mak ija untuk pergi ke pejabat pos untuk ambil barang tersebut.. 

Balik kerja sampai je ke rumah.. dengan muka pelik. 
Eh eh !!  Cosmoderm ...

 
bila masa pulak saya beli cosmoderm ni.. dengan rakusnya saya membuka kotak tersebut..  

tara.... hambik kau... banyak nye lah benda ni..
dah rasa  macam teruja pulak nak mencari benda kat dalam tu.. hehehe


nah .. ini dia isi dalam kotak tadi. hihihi

baru lah teringat yang ada Join Contest dan hadiah nya adalah Produk Cosmoderm Kegemaran Amri Yahya! so maknanya botol yang kaler hitam dan kuning tu kenalah di hadiahkan kepada En. Suami ye dak? .. hehe

Terima Kasih Cosmoderm. << boleh terjah sebab ada mcm2 produk lagi !!




Nampak x yang kecil-kecil cili padi tu.. ha.. tu kena test semua tu.. heee
BEST nyee... 


"HADIAH UNIK UNTUK LELAKI ISTIMEWA DALAM KEHIDUPAN ANDA! ~ naa it's for my husband !

Amri Yahyah’s Favorite Perfumed Shower Gel & Body Lotion menawarkan aroma segar dan mewah kepada si pemakai.
Mandian dan losyen dengan wangian kegemaran Amri Yahyah ini diformulasi khusus untuk para jejaka yang sentiasa
sibuk dan aktif tetapi masih mementingkan penampilan metropolitan.

Gel mandian ini diperkaya dengan ekstrak Aloe Vera yang mampu membersihkan kulit secara lembut sambil menjaga
kelembapan asas kulit dan memberikan kesegaran luar biasa semasa dan selepas penggunaan untuk anda tampil bersih dan yakin.

Losyen badan yang dirumus khas dari gabungan hebat ekstrak Minyak Vitamin E, Minyak Vitamin A, Minyak Rosehip dan
Minyak Bunga Matahari membantu memberi kelembapan berpanjangan, menghaluskan kulit sambil melindungi kulit dari
radikal bebas.

Tampil Hebat dan Bergaya Persis Amri Yahyah! " << for more info! 


Berbanyak Terima Kasih kepada Pihak Yang Membuat Contest ni .... 
Dan berbanyak2 Terima Kasih pada Pihak Penaja Cosmoderm !
 


Shiny Gold Star